Udobno in varno potovanje v vaših vlakih je naš izziv. S strokovnim vzdrževanjem potniških vlakov povečujemo njihovo funkcionalnost in varnost uporabnikov vlakov – vaših potnikov. V naših delavnicah vam omogočamo vzdrževanje za električne in dizelske potniške vlake ter potniške vlake z nagibno tehniko. Veliko izkušenj imamo z dizelskimi motornimi garniturami FIAT, MBB in Stadler ter elektromotornimi garniturami Siemens, Pendolino in Stadler. Dodatno zagotovilo našim kompetencam daje tudi dolgoročno vzdrževanje za Slovenske železnice. Te bogate izkušnje in spoznanja delimo z ostalimi našimi partnerji.

Celovito vzdrževanje potniških vlakov združuje tako kontrolne preglede kot tudi večja revizijska popravila in odpravo poškodb po izrednih dogodkih.

Večja funkcionalnost in privlačnejša podoba

Prevoz potnikov na dnevni ravni zahteva še posebej kakovostno vzdrževanje za zagotavljanje zanesljivih in varnih vozil. Udoben prevoz na krajših relacijah v okviru dnevnih migracij in daljših potovanj je poleg cene prevoza in hitrosti tisti faktor, ki potnike prepriča, da se odločijo za vožnjo z vlakom. To podkrepi še sodobni trend varovanja okolja in najnovejša evropska politika zmanjševanja izpustov ogljikovega dioksida. Zato lahko pričakujemo rast železniškega potniškega prometa, kar pomeni, da bo potrebno zadovoljiti pričakovanja večjega števila potnikov.

Mi smo na ta izziv pripravljeni. Poleg klasičnega vzdrževanja potniških motornih garnitur, pri starejših vozilih izvajamo tudi:

  • rekonstrukcije,
  • predelave,
  • izboljšave,
  • obnove in modernizacije.

Modernizacije, predelave in obnove potniških vlakov izvajamo predvsem na dizelskih motornih garniturah, ki so potrebne obnove tako na pogonskem delu kot posodobitve notranjosti in osvežitve zunanje podobe. Vlak podrobno preučimo, izdelamo vso potrebno dokumentacijo za modernizacijo in po željah kupca pripravimo dizajn za novo podobo notranjosti in zunanjosti. Iztrošene dele obnovimo ali pa zamenjamo z novimi, ki jih izdelamo sami. Vlak naše delavnice zapusti popolnoma prenovljen in pripravljen na prevoz zahtevnih sodobnih potnikov.

Garniture vzdržujemo na lokacijah

Center Ljubljana

Vzdrževanje električnih in dizelskih motornih garnitur

Zaloška cesta 217
1000 Ljubljana

Center Maribor

Vzdrževanje dizelskih motornih garnitur

Kurilniška ulica 8
2000 Maribor

Povpraševanje

(Obvezno)